رک چیست :

رک محفظه ای است که سرور یا متعلقات شبکه مانند سوییچ، روتر، مودم و … در آن قرار می گیرد .

با توجه به نوع رک هم از سرورمحافظت می كند و هم جهت تهویه و جلو گیری از صدمات فیزیكی از جمله ضربه و فشار و كارایی بهتر سرور آن را در خود جای می دهد و واحد اندازه گيری رک يونيت (Unit) می باشد كه هر يونيت تقریباً معادل 5 سانتی متر می باشد.

اندازه آنها معمولاً بين 4U تا 47U می باشد.

انواع رک

بر دو گونه اند: 1- دیواری 2- ایستاده

رکهای دیواری معمولا دارای ارتفاع های ۵ ، ۶ ، ۷ ، ۹ یونیت و عمق 45 و 60 هستند .

بیشتر برای قرار دادن سوییچ و روتر مورد استفاده قرار میگیرند.

رکهای ایستاده استاندارد معمولا جهت قرارگیری در Data Center انتخاب می شوند.

در این نوع رکها، انواع پچ پنل|سوییچ| سرور|یو پی اس (UPS) و دیگر قطعات رکمونت ۱۹ اینچی را برای سهولت مدیریت یکجا جمع می نمایند، از بالا و پایین ورودی برای انواع کابل دارند و همچنین از چهار طرف باز می شوند. ارتفاع این رکها می تواند 14,16,22,27,32,37,40,42یونیت باشد .

و با عمق های ۶۰ ، ۸۰ ، ۱۰۰ سانتیمتر و بیشتر برای مصارف حرفه ای تر تولید می شوند .

دارای درب های شیشه ای یا تلقی فریم دار هستند. امکان نصب ۱ تا ۴ فن درون این رکها وجود دارد و بطور پیش فرض دارای فقط یک فن می باشند. پاور ماژول های ۸ پورت و ۹ پورت افقی درون این رکها نصب می شود و نسبت به ارتفاع آنها می توان پاور ماژول های عمودی نیز نصب کرد.

رکها از قسمت های مختلفی تشکیل شده اند که در زیر به بررسی هر یک می پردازیم:

فن (Fan)

برای خنک نگه داشتن و تهویه اجزای داخلی رکها از تعدادی فن که معمولاً در سقف و کف رکها قرار دارند استفاده می شود.

Power Module (پاور ماژول)

قطعه ای است که تعدادی پریز برق در روی آن به منظور تغذیه اجزای داخلی رک به خصوص سوییچ و سرور نصب شده است.

پچ پنل

پچ پنل قطعه ای که روی آن به تعداد مشخصی پورت شبکه وجود دارد مثلاً 24 پورت ، 48 پورت و …. در هنگام کابل کشی در هر قسمت از ساختمان چندین سوکت شبکه قرار می گیرد که ممکن است .

فعلاً بلا استفاده باشند و کاربری از طریق آنها به شبکه متصل نباشد اما باید این امکان باشد تا در هنگام افزایش کاربر این سوکت ها را وارد مدار شبکه کرد لذا متخصصان کابل کشی برای حل این مشکل از پچ پنل استفاده می کنند یعنی تمام کابل هایی که به سوکت ها متصل هستند را در یک نقطه که مرکز قرار گیری رک می باشد جمع آوری میکنند .

آنها را وارد پچ پنل کرده و شماره گذاری می کنند تا در صورت لزوم هر سوکتی را که میخواهند با یک کابل کوچک به سوئیچ متصل کنند.

رکمونت کیس(Rackmount Case)

رکومنت به کیس هایی اطلاق می شود با 3 یا 4 یونیت ظرفیت سرور. این کیس ها با پاورهای ۴۰۰ وات عرضه می شوند، دارای درب قفل دار و فیلتر جلوگیری از ورود غبار به درون کیس هستند و به علت نوع طراحی حجم کمی از فضای رک را اشغال می کنند.

سینی (Shelf)
معمولاً در هر رک از تعدادی سینی به منظور جدا سازی بخش های مختلف و قرار دادن برخی از تجهیزات مانند سوییچ و یا مانیتور سرور بر روی آن استفاده می شود. سینی ها در دو نوع متحرک و ثابت همراه رک عرضه می شوند.

www.alfanetiran.com

رک دیواری

برای مشاهده رک های دیواری
اینجا
کلیک کنید

رک ایستاده

رک ایستاده 42 یونیت
برای مشاهده رک های دیواری
اینجا
کلیک کنید